Valné zhromaždenie SE odobrilo 85 mil. eur na Mochovce

21.01.2014 Bratislava

Bratislava 21. januára (TASR) - Mimoriadne valné zhromaždenie (MVZ) v pondelok oprávnilo Slovenské elektrárne (SE), a. s., schváliť dodatky k dodávateľským zmluvám na realizáciu prác pri dostavbe elektrárne Mochovce v sume 85 miliónov eur, a to do zvolania nového MVZ, ktoré by sa malo konať po 26. februári. Informovala o tom dnes hovorkyňa SE Janka Burdová.

"MVZ schválilo navýšenie investičných nákladov o 85 miliónov eur v snahe zamedziť potenciálnym škodám súvisiacim s odkladom schválenia navýšenia rozpočtu na dostavbu tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce s podmienkou, že zmluvy a dodatky budú uzavreté výlučne s dodávateľmi, ktorí nie sú priamo alebo nepriamo ovládaní spoločnosťami skupiny Enel a prostriedky sa použijú výlučne na financovanie predstavenstvom schválených transakcií," spresnil hovorca ministra hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.

Slovenské elektrárne, a. s., sú najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa ich hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR.
 

Vyberte región